Mesajı Okuyun
Old 25-04-2012, 10:19   #2
Armağan Konyalı

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan AVUKATATAŞ
1-) yeni dilekçede bu sebeple yayın sahibi de karşı taraf olarak mı gösterilecektir?
Her ikisi de müteselsilen sorumlu olduklarına göre her ikisi de şikayet edilmelidir.
Madde 18 - Sorumlu müdür ve sorumlu müdürün bağlı olduğu yetkili hakkında verilen ağır para cezasının ödenmesinden yayın sahibi, sorumlu müdür ve sorumlu müdürün bağlı olduğu yetkili ile birlikte müteselsilen sorumludur.
Alıntı:

2-) 18. maddede yer alan yaptırımların uygulanması talebi ile yapılacak başvuru ilk kararı veren sulh ceza mahkemesine mi, karara karşı itiraz merci sıfatı ile görev yapmış olan asliye ceza mahkemesine mi yoksa bu iki mahkeme ile hiç bir ilişki kalmadığından bahisle yeni bir talepmiş gibi tevziye tabi olacak mahkemeye hitaben mi düzenlenmelidir?
18. maddede yer alan yaptırımların uygulanması talebi ile yapılacak başvuru yeni bir talep olduğundan tevziye tabi olacak mahkemeye hitaben düzenlenmelidir.

Görevli mahkemeler ve yargılama usulü
MADDE 27 - Basılmış eserler yoluyla işlenen veya bu Kanunda öngörülen diğer suçlardan dolayı açılan davalardan, ağır ceza işlerinden olanlar ağır ceza mahkemelerinde, diğerleri asliye ceza mahkemelerinde görülür.
Bir yerde ağır ceza veya asliye ceza mahkemesinin birden fazla dairesi bulunması halinde bu davalar iki numaralı mahkemede görülür.
Basılmış eserler yoluyla işlenen veya bu Kanunda öngörülen diğer suçlara ilişkin davalar acele işlerden sayılır.

Saygılarımla