Mesajı Okuyun
Old 19-04-2012, 14:31   #1
Güldal

 
Varsayılan Yargılamanın Yenilenmesi açık kanun maddesi

Değerli Meslektaşlarım
Kesinleşmiş bir ceza kararı ile ilgili yargılamanın yenilenmesi talebinde bulunduk.Yenileme sebebimiz olarak da aynı dosyada sanık olarak yargılanmış ve berat etmiş olan sanığın mahkeme önünde ikrarını gösterdik.Fakat mahkeme talebimizi kabul etmedi.Oysa ki CMK 314. madde şüpheye yer bırakmayacak ölçüde açıktır.
Kesinleşen bir hükümle sonuçlanmış olan dava aşağıda yazıllı hallerde sanık ve ya hükümlünün aleyhine olarak yargılanmanın yenilenmesi yolu ile tekrar görülür.(görülebilir demiyor)
....

c)sanık berat ettikten sonra suçla ilgili olarak hakim önünde güvenilebilir nitelikte ikrarda bulunmuşsaHal böyle ilken yenileme talebinde bulunduğuz merci sanık a'nın beyanının yeni delil niteliğinde olmadığı ve mahkumiyet kararının bu sanığın beyanı ile kurulmadığı nedeni ile yenileme talebinin reddine karar vermiştir.Talep ettiğimiz yenileme sebebi ile mahkemenin vermiş olduğu red kararının gerekçesinde bir uyarlılık göremedim. Ayrıca bu konuda yargıtay kararı da bulamadım.Üst mahkemeye itiraz edeceğiz.
Hukuki yorumlarınızı merakla bekliyorum.