Mesajı Okuyun
Old 16-04-2012, 15:31   #2
Av.Yasemin AKYOL BAŞYAYLA

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Konuk
merhabalar.eşim alkol alıyor.bama sözlü fziksel şiddet uyguluyor.ayrıca tehditte var.bu yüzden şikayetçi oldum.daha öncede olmuştum ama geri aldım.bu 2. şikayetçi oluşum.boşanmak istiyorum.şikayetçi olmam boşanmamda ban bir yarar sağlarmı.kaç celsede boşanabilirim.tekeküürler

Sayın konuk, öncelikle daha evvel maruz kaldığınız fiziksel şiddet ya da tehdit gibi eylemlerden dolayı şikayetinizden vazgeçmeniz, tekrar şikayetçi olamayacağınız anlamına gelmez. Eşiniz size bir kez daha şiddet uygulamış ise ya da sizi tehdit edip, hakaret etmiş ise yeniden şikayetçi olabilirsiniz.

Boşanma konusuna gelince, boşanma davalarının kaç celse süreceği yargılamaya başlanmadan belli olmaz. Bu konuda ''şu kadar sürer'' demek yanlış olacaktır.

Alkolizm, darp, sürekli hakaret işitme, tehdit edilme evlilik birliğini çekilmez hale getiren davranışlardır ve sizin açınızdan boşanmayı istemek için haklı gerekçelerdir. Bu hususları boşanma davasında kanıtlamanız halinde yararınıza olacaktır.

Daha da önemlisi hak kaybına uğramamak için bir avukattan doğrudan yardım almalısınız. Maddi durumunuz yeterli değilse, bulunduğunuz yer il barosundan tarafınıza ücretsiz avukatlık hizmeti verilmesini isteyebilirsiniz.