Mesajı Okuyun
Old 15-04-2012, 14:42   #1
ERDAL EKER

 
Varsayılan Gayrimenkul Satış Vaadi

Sayın Meslektaşlarım
Taraflar arasında yapılmış bulunan gayrimenkul Satış vaadi sözleşmesinde yer alan ödeme şartlarında satış bedelinin bir kısmının Sözleşme anında nakit olarak bir kısmının ise tapu devrinde ödeneceği kararlaştırılmıştır. Tapu devri sırasında gösterilen bedel satış vaadinde belirtilen bedelin altında bir miktar olup, satıcı satış vaadinde alıcıya vaad ettiği birtakım edimleri yerine getirmemiş yani eksik bir ifada bulunmuştur. Daire oldukça yüksek bir bedelle müvekkilimce satın alınmış olmasına rağmen bedel düşük gösterilmiştir. Sözkonusu daireyi satıcı müteahhit sosyal tesisler yapacağı (tenis kortu basket sahaları oyun alanları yüzme havuzu ve fitness center ) vaadi ile satmış ancak bu tesisleri yapmamıştır. Burada sormak istediğim husus şunlar
1- Satış vaadinde yer alan "bir kısım ......satış bedelinin sözleşme anında nakit" ibaresi sözleşmenin imzalanması ile birlikte ödenmiş sayılırmı yoksa bunun için ayrı bir yazılı delile ihtiyaç varmıdır?
2-Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesinde bedel gerçek bedeldir. Tapuda gösterilen bedelden yüksek gösterilmiştir. ve bu miktarda bedel ödenmiştir. ancak bazı müvekkiller bu miktarı ödediklerini ispatlayamamaktadırlar bu durum müvekkiller açısından aleyhe bir husus yaratırmı yaratırsa nasıl hareket edilmesi gerekir.
Cevaplarınız için şimdiden tşk ederim