Mesajı Okuyun
Old 13-04-2012, 14:06   #485
Av.Suat Ergin

 
Varsayılan İstanbul Adlİyesİnde Çanta Aratmamaya Takİpsİzlİk

İSTANBUL ADLİYESİNDE ÇANTA ARATMAMAYA TAKİPSİZLİK


İstanbul (Çağlayan) Adliyesinde avukat girişlerinde meslektaşlarımızın çanta ve eşyalarının X-Ray cihazından geçilerek kontrole tabi tutulması meslektaşlarımızın haklı şikayetlerine neden olmuştur. Bu şikayetler üzerine İstanbul Barosu Başkanlığı tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve Adalet Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunmuştur.

Yine bu kapsamda Baromuz Geçmiş dönem Yönetim Kurulu üyesi Av. Berrin Adıyaman’ın adliyenin B kapısından geçişi sırasında çantasını aratmaması üzerine kapıdaki güvenlik görevlileri tarafından hakkında tutanak tutulmuş ve Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca meslektaşımız hakkında “görevi yaptırmamak için direnme” iddiasıyla soruşturma başlatılmıştır. Yapılan soruşturma sırasında meslektaşımızın ifadesi alınmış olup Baromuz Başkan Yardımcısı Av. Mehmet Durakoğlu müdafi olarak katılmıştır.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Soruşturma sonucunda suçun unsurlarının oluşmadığı sebebiyle “kovuşturmaya yer olmadığına” karar verilmiştir

http://www.istanbulbarosu.org.tr/Det...atID=1&ID=6880