Mesajı Okuyun
Old 13-04-2012, 10:14   #1
hltydmr

 
Varsayılan Tapu Kaydi İle Fİİlİ Durum Arasindakİ Fark. Satan Ne Satiyor?? Alan Ne Aliyor??

Sayın meslektaşlarım.
Borçlu A aleyhine İPÇY takipbaşlattık. Takip kesinleşti, satış aşamasına gelindi, ikinci ihale ile satış,alacağa mahsuben üzerimizde kaldı. Bu kısmı yana koyalım.

Borçlu A, sözkonusu gayrimenkul hissesiniB’den satış suretiyle almış. Gayrimenkulün 5 adet hissedarı var. B,C,D,E veF. Bu 5 hissedar zamanında müteahhit Mile KKİŞ akdediyorlar. Ancak, bu sözleşme tapuya ŞERH EDİLMİYOR. Sözleşmenin imzalanmasından sonra da B,gayrimenkuldeki hissesini dosyamız borçlusu A’ya satıyor. A’da müvekkile olan borcunakarşılık tapu kaydında arsa olarak gözüken taşınmazının üzerine müvekkil lehineipotek tesis ettiriyor. Bu aşamada M inşaatı yapıyor, kendisine düşecekbölümleri haricen üçüncü şahıslara satıyor, arsa sahiplerinden birkaçı dabağımsız bölümlerde oturmaya başlıyorlar. Bina üzerinde kat irtifakı vs. yok. Tapukaydı halen daha arsa olarak gözükmekte.

Şimdiii.. İPÇY sonucunda arsanın veüzerindeki muhdesatın satışına karar veriliyor, Satış ilanı gazetede bu şekildeyayınlanıyor. Muhammen bedel belirlenirken de hem arsa bedeli ve hem de bina bedelinazarı itibara alınarak dosya borçlusu B’nin hissesine tekabül eden yer hesaplanıyor.Hisse oranı da %45.

Gelinen aşamada, takip sonucundaarsanın %45’lik hissesi tapuda adımıza tescil ediliyor. Peki biz bugayrimenkulde-daha doğrusu arsa ve binada- nasıl bir hisseye sahibiz. Dağıtım nasılyapıalcak? Binada oturanlar var, bu kişilerin durumu ne olacak??

Biraz karışık ama herhalde içindençıkılmaz değil. Ne dersiniz ?? saygılar.