Mesajı Okuyun
Old 09-04-2012, 23:50   #4
Av.Nevra Öksüz

 
Varsayılan

Sayın AYVAZ,

Alıntı:
Yazan ÖZGÜR İLKAY AYVAZ
İlamsız takipte ödeme emri gönderilmiş takibe dayanak veresiye fişi yapılmış borçlu süresi içinde açık bir şekilde imzaya itiraz etmiş yapılan yargılamada imza kendisinin çıkmış ve icra inkar tazminatı olarak %40 oran mı uygulanır yoksa %20 oranımı uygulamak lazım.son yargıtay kararlarında bu durumun değrelendirilmesi nasıl olmuştur.

Sorunuzun üzerinden uzun süre geçmiş ve sorunuza konu husus sanırım sonuçlanmıştır. Lakin forum konusundaki cevaplar kambiyo senetlerine mahsus haciz yoluyla takibe ilişkin olmakla, araştırma yapacaklar için düzeltme yapmak istedim.

İlamsız takipte "imzaya itiraz" edilmesi halinde uygulanacak madde:

İİK m.68a/8: "İtirazın muvakkaten kaldırılması talebinin kabulü halinde borçlu, bu talebin reddi halinde ise alacaklı, diğer tarafın talebi üzerine yüzde kırktan aşağı olmamak üzere tazminata mahkûm edilir. Borçlu, borçtan kurtulma, menfi tespit veya istirdat davası açarsa, yahut alacaklı genel mahkemede dava açarsa hükmolunan tazminatın tahsili dava sonuna kadar tehir olunur ve dava lehine sonuçlanan taraf için, daha önce hükmedilmiş olan tazminat kalkar."

Saygılar...