Mesajı Okuyun
Old 06-04-2012, 11:06   #20
Av. Can Altuntaş

 
Varsayılan

Sayın meslektaşlarım,



Konuyu açarken cevap olarak evet ya da hayır içerikli mesajlar bekliyordum. Fakat karşılaştıklarım şunlar oldu; müvekkiliniz borçlu mu, müvekkil mi söyledi, meslektaşımızı koruyamaz mıyız?Özetleyince biraz kaba oldu biliyorum ama lütfen küçümsediğimi düşünmeyin. Herkes çok müteşekkirim yardımcı olmaya çalıştıklarından ötürü. Konunun bu yönlere geleceğini tahmin edemediğimden ilk mesajımı ve konu başlığını daha dikkatli ve açık belirtmeliymişim. Ama yine anladığım kadarıyla meslektaşlar avukatın hareketinin hukuka aykırı olmadığı konusunda hem fikir. Bu sebeple yardımlarınız için teşekkür ederim değerli meslektaşlarım.



Sayın Av. S.A.



Benim için müvekkillerimin borçluları arasında bir fark yoktur. Avukat da olsa mühendis de olsa doktor da olsa aynıdır hepsi.. Tabi ki kendilerine özgü durumlar sebebiyle kimilerine farklı işlemler yapılması gerekebilir. Ama ben böyle düşünüyorum. Bunun zaten konu ile en ufak bir ilgisi bile yok. Sadece anlayışımı kısaca özetlemek istedim. Sizi eleştirmek gibi bir hareketin haddime olmayacağının farkında olduğumu da belirtmek isterim. Umarım Ancak mesleki dayanışmanın her zaman yanındayım. Zaten burada yaptığımızda bu ve elbette mesleğimizin değerini ve saygınlığını korumak görevlerimizden biridir.



Sayın Cengiz Aladağ,



Somut olay avukatın müvekkile bahsettiğim beyanlarda bulunmasıydı. Müvekkilimin beyanlarının gerçekliğini ya da meslektaşımı korumalı mıyım gibi şeyler değil. Üstüne bir çok soru yöneltilince ben de spesifikleştirmeye çalıştım ama bu seferde cevabını aradığım konudan uzaklaştık. Aslında hassas bir konu. Başlığı açarken ve ilk mesajı yazarken daha dikkatli davranmalıydım.