Mesajı Okuyun
Old 03-04-2012, 17:17   #1
limpid

 
Varsayılan kira bedelinin ödenmemesi tahliye etmek en kısa yol

müvekkil 6570e tabi bir gayrimenkulü içinde kiracısıyla beraber satın almıştır. kiracı sözlü olarak kiralananı boşaltacağını başta söylemiş ancak daha sonra çıkmayacağını belirtmiştir. iktisaptan itibaren 1 ay içerisinde kiracıya yeri boşaltması, bundan sonraki kira bedellerini müvekilin hesabına her ayın 1. günü yatırması müvekkilin ihtiyacı olması sebebiyle 6 ay içinde tahliye etmesi vs. şeklinde ihtarname çekilmiş, kiracı da boşaltmayacağını ihtiyacın samimi olması gerektiğini belirtilen banka hesap numarasına kirayı yatıracağını bildirmiştir.
eski malikle kiracı arasında 01.10.2010 tarihli sözleşme var. iki tarafta feshetmediği için sözleşme kendiliğinden yenilenmiş. sözleşmede "kiracı kira bedelini en geç ait olduğu ayın ilk 1. gününde ve her ay peşin olarak ödemeyi taahhüt eder. " deniliyor. yine "aynı dönem içerisinde kira bedelinin iki ay arka arkaya ödenmemesi halinde ödenmeyen aydan itibaren kontrat süresi sonuna kadar olan kira bedelleri muacceliyet kesbeder ve bu hal kiracı tarafından gayrimenkulün tahliyesi sebebi olarak peşinen kabul edilir." denmektedir.

iktisap tarihi şubat 26
tarafımızca gönderilen ihtar mart 5
kiracının banka hesabına mart ayı kira bedeli olarak yatırdığı meblağ mart 15
ancak 1500 olan kira bedeli yerine 1000 tl yatmış
bugün ayın 3ü kiracı halen marttan kalan 500 tl ve nisana ait 1500 tl kirayı yatırmadı.

1)yarın ihtar çekip ayın 3ü olmasına rağmen halen nisan ayını yatırmadığını ayrıca mart ayından da kalan 500 tlnin de hesaba gelmediğini iki gün içerisinde ödeme yapmasını aksi takdirde yasal yollara başvuracağımızı bildirip akabinde de icra takibii mi yapmalıyım?
2)eskş malikle yapılan kira sözleşmesinde 2000 tl depozito mülk sahibine verildi deniliyor. ancak eski mülk sahibi de depozitoyu ben iade ettim diyor kiracıya . kiracıdanb bunu da talep edebilirmiyim? ya da eski malikten.

kısacası bu şartlarda kiracıyı en kısa yoldan nasıl çıkarabiliriz?