Mesajı Okuyun
Old 28-03-2012, 18:13   #5
av.salih gülgeldi

 
Varsayılan


Tümpaydaşlar payları oranında sorumlu olurlar, davacı davayı açtı dava rededilirse masraf davacı da kalır. Ortaklığın giderilmesi davası çift taraflıdavalardan olduğundan dolayı davalı tarafta davacı gibi aynı haklara sahiptir.Davayı kaybetmek ve kazanmak diye bir husus yoktur. Avukatı bulunan taraflaravekâlet ücreti verilir.
Davaaynen bölüşmeye ilişkin ve davalıda bunu kabul ederse satış istenemez ama aynenbölüşme mümkün değilse dava red edilir satışa karar verilemez. Dava aynıbölüşme ama davalı satış isterse aynen bölüşme olmazsa satışa gidilir.Taksimprojesindeki bölümlerin hangi paydaşa verilmesi konusunda taraflar anlaşamazsamahkeme huzurunda kura çekilerek hangi kesimin hangi paydaşa verileceğibelirlenir.
Aynenbölüşmeye karar verilirse hakim aynı kesimin hangi paydaşa verileceğiniaraştırı her paydaşın beyanı ayrı ayrı alınır ve beyan zapta geçirilir veilgilisine imza attırılır. Taraflarhangi bölümün hangi paydaşa verilmesi konusunda ittifak ederlerse bölüm bunagöre yapılır. Eğer sağlanamazsa her bir paydaşa kura çekmek suretiylebelirlenir.
Satışınpaydaşlar arasında yapılmasına karar verilmesi için bütün paydaşların rızasıgereklidir. (MK 691/SON) Tüm paydaşlar için istemenin onların yararına olmalıMK 628 Fıkra 2 Maddesi uyarınca hakim ya hissedarlar arasında yada umumarasında satış suretiyle ortaklığın giderilmesine karar verir. Satışınpaydaşlar arasında yapılabilmesi için bütün paydaşları bu husus da anlaşmalarıyada bu yolda satış yapmaları bütün paydaşların menfaatına uygun olmasıgerekir.