Mesajı Okuyun
Old 28-03-2012, 14:52   #9
Adli Tip

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av. Görkem Gökçen
Sayın meslektaşlar;

Elimde iş kanunun 25/2'den dolayı iş akdine son verilmiş bir işçinin sadece 300 TL'lik T.İ.S'de belirtilen bir prim alacağına dair açtığı dava var. Müvekkil İşveren önce davayı kabul edelim uğraşmaya gerek yok masraflar daha fazla olur dedi. Fakat benim korkum bu davanın bir "ön dava" niteliğinde olup sonradan açılacak işe iade davasına yardım etmesindedir. Davacı vekili "bilinen" bir iş hukukçusu ve 300 TL için bu davayı açmaya tenezzül etmemesi gerekirdi diye düşünüyorum.
Bu konuda bilgi sahibi olanlar paylaşırsa sevinirim

Saygılarımla

İşçinin gerçekten 300 TL alacağı varsa, davayı kabul edin derim. Başkaca unsurları düşünmeye bence hiç gerek yok.

Satranç gibi düşünmeye kalkacak olursak:

1- İşçinin 300 lira alacağı varsa, ve siz de bu davaya cevap verip bu alacağı inkar ederseniz,

Bu arada işçi de işe iade davası veya sair davalar da açarsa,

Sizin bu 300 liralık davada haksız olduğunuz bu sırada anlaşılırsa,

Bu diğer hakimler gözünde müvekkilinizin ve/veya sizin itibarınızı olumsuz etkileyecektir ve diğer davaların sonucunda da hakimin kanaatini değiştirebilecektir.

2- İşçinin gerçekten 300 TL alacağı yoksa ve siz bu davayı kabul ederseniz, birincisi işçiyi her türlü davayı açmayı denemek noktasında cesaretlendirirsiniz, ikincisi, diğer dosylarda olumsuz imajınız olabilecektir.

3- İşçinin 300 lira alacağı yoksa, siz de davayı takip edip o davanın reddini sağlarsanız, her türlü sizin lehinize olur. Müvekkiniz işverenin, her aşamada kanuna uygun hareket ettiğinin göstergesi olur.

Saygılar,