Mesajı Okuyun
Old 27-03-2012, 14:08   #2
emi_shn

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan ibrahimpolat0221
Öncelikle cevap verecek meslektaşlara teşekkür ederim. Bir konuda yardımınıza ihtiyacım var:
Öncelikle Resmi nikahlı karı koca var. Çocukları olmadığı için koca gayrı resmi ikinci eşi almış. Resmi nikahlı karı koca ve 2. eş birlikte yaşıyorlar. Koca ileride sorun olmasın diye 2. eşten olan 3 çocuğu resmi nikahlı eşi olan kadının üzerine kaydediyor nüfusta. Sonradan çıkan tartışmalar sonucu 2. eş çocukları kendisine verilmeden müşterek evden ayrılmak zorunda kalmış.Şimdi 2. eş için;
1) Öncelikle nüfus kaydının düzeltilmesi davası açmayı
2) Çocukların velayetinin gerçek anneye verilmesi için velayet davası açmayı
3) Gayrı resmi nikahlı eş ve çocuklar için nafaka davası açmayı düşünüyorum.

Siz ne dersiniz sayın meslekdaşlar? Müvekkil için en uygun ve sorunsuz bir şekilde nasıl yapabilirim? İzleyeceğim yol hakkında bilginizi paylaşırsanız çok makbule geçecek.
Öncelikle çocukların annelerinin müvekkiliniz olduğunu ispat ederek nüfus kaydının düzeltilmesi davası açmalısınız. Dava neticesinde velayetin kaldırılması ve size verilmesi için velayet davası açmalısınız. Bu davada eğer çocuklar küçükse anne şefkatinden ve ilgisinden mahrum büyüdüklerini ,müvekkilinizin onlara bakacak maddi gücünün olduğunu,ailesinin destek olacağını vb.sebepler ileri sürebilirsiniz.
Müvekkiliniz olan gayri resmi nikahlı eşin nafaka alması ise mümkün değildir. Zira MK da 2. eşi koruyan böyle bir müessese yok,imam nikahlı eş haklardan faydalanamıyor. Ancak çocuklar açısından açacağınız velayet davasında çocuklar için iştirak nafakası talep edebilirsiniz.