Mesajı Okuyun
Old 25-03-2012, 21:46   #2
tiryakim

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan daimi stajer
Değerli üyeler,

Çok sevdiğim bir arkadaşıma Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığından üzerine kayıtlı aracın ödenmemiş trafik cezası veya vergi borcu olduğundan bahisle Mart/2012'de adi posta ile bildirim yapılıyor. Bu bildirim üzerine internet üzerinden yaptığımız araştırma ile araca15.12.2010 ve 24.12.2010 tarihlerinde trafik para cezası kesildiğini öğrendik. (Bu cezalara ilişkin ödeme emrinin gönderilip gönderilmediği konusunda maalesef açıklık yok ve arkadaşım gün içerisinde çalıştığından muhtara bırakılmış olsa bile kapıya haber kağıdı bırakılmadığını söylüyor. )

İşin ilginç tarafı bundan sonra başlıyor. Bu aracın ruhsatı ağustos/2011'de kaybolduğundan yeni ruhsat işlemleri yapılmış, bu sırada trafik cezasına rastlanmamış. Araca ruhsat çıkartırken ayrıca aracın muayeneye girmesi gerekiyormuş, araç muyenesi yapılmasının ön koşulu aracın vergi borcu veya trafik cezasının olmaması, araç muayeneye 02.09.2011 tarihinde giriyor, muayene işlemlerinde de bu cezalara rastlanmıyor ve araç için yeni ruhsat çıkarttırılıyor.

Aradan bu kadar zaman geçmesine rağmen ve 3 kez vergi taşıtlar vergisi ödenmesine rağmen bu zamana kadar olmayan trafik cezaları birden ortaya çıkıveriyor. Bu durumda öncelikle idari başvuru yapmak mı yoksa, doğrudan ruhsat sahibinin ikametgahı sulh ceza mahkemesinde itiraz etmek mi? Hak kaybı olmasını istemiyorum. Bu konuda yardımcı olmanızı bekliyorum. Teşekkürler.




http://www.turkhukuksitesi.com/showthread.php?t=6659