Mesajı Okuyun
Old 21-03-2012, 23:35   #3
Av.Erdal Tuncel

 
Varsayılan

Sayın Meslektaşım,

Őncelikle yanıtınız için teşekűr eder konuya biraz açıklık getirmek isterim. Műtevaffanın yanılmıyorsam toplamda 10 kardeşinden sadece 2 tanesi Tűrk vatandaşı olup, diĝer kardeşleri Tűrk vatandaşı olmadıĝından nűfus kaydında isimleri geçmemektedir.

Műtevaffanın őlűmű ile Tűrk vatandaşı olan kardeşlerden birisi mahkemeye başvurarak Tűrk vatandaşı olmayan diĝer kardeşlerini gizleyerek művekkilimin ve kendisinin mirasçı olduklarından bahisle veraset ilamı almıstır. Bundan habersiz olan művekkilim ise başka bir şahsa vekalet vererek hem veraset ilamı alması ve hemde intikalleri yapıp satış bedellerini kendisine gőndermesi konusunda yetki vermiştir.

Ancak vekalet verdiĝi kişi ile diĝer kardeşi birlik olup hem művekkilimi ve hemde diĝer kardeşleri dolandırmış, őnce her iki mirasçı adlarına intikal yapilmış ve sonrada intikal eden yerlerin bir kısmını iyi niyetli şahıslara ve bir kısmını da vekil kendi eş ve çocuklarına intikal ettirmiştir. Bűtűn bu olanlardan yurt dışında yaşyan művekkilim haberdar olmamıştır.

Daha sonrada ilk mesajımda bahsi geçtiĝi űzere usulsűz veraset iptal edilmiştir. Iyi niyetli 3.şahıslara karşı satış zamanındaki gerçek satış bedellerinin yasal faizi ile karşılıĝını talep etmeyi dűşűnűrken, kőtű niyetli vekilin yakınlarına karşi da acaba tapu iptal ve hissemiz oranında adımıza tescil mi talep etmelim? Yani iptal edilen veraset ile ve vekaletin kőtűye kullanılmasına baĝlı olarak yapılan tescil eĝer yolsuz duruma dűşecekse kőtűniyetli şahıslara karşi tapu iptal davası açabileceĝimi, iyi niyetlilere karşı ise sadece satış bedelini isteyebileceĝimi dűşűnűyorum.

Yada yanlış dűşűnűyor olup, hem iyi niyetli ve hemde kőtű niyetli maliklere karşı sadece satış bedelinin tahsilini mi talep etmeliyim.

Şimdiden teşekkűrler.

Av.Erdal