Mesajı Okuyun
Old 19-03-2012, 17:32   #3
Av. Çıldır

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan av.knel
1- Henüz hiçbir hukuki girişimde bulunulmamışken,en başta yapılması gereken işlem nedir? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na yapılacak bildirim eğer ki işveren tarafından yapılmadıysa,işçi bunu ihbar şeklinde yapabilir mi? Evet, derhal bildirin olayla ilgili müfettiş görevlendirilir ve kusur raporu düzenlenir.

2- İş kazası davasını açmak için malullük durumunun belirlenmesini beklemek gerekir mi? Hayır, böyle bir zorunluluğunuz yok maluliyet raporu mahkeme tarafından da aldırılabilinir.

3- İşçinin sigortasız çalışması durumunda öncelikle bir sigortalılık tespit davası açmaya gerek var mıdır? İşveren, işçinin çalışmasını inkar ederse, gerekebilir. İşveren bu konuyla ilgili bir işlem yapmaz ise işçinin sigortadan faydalanması için mecburen açmak zorunda kalabilirsiniz.

4- İşçinin her iki bileğinin de artık çalışamaz durumda olduğu ve bundan sonra emekli bile olabileceği doktorlar tarafından söylenmiş (işçi 23 yaşında) bu durumda,talep edilebilecek tazminat kalemleri nelerdir. Öncelikle manevi tazminat, iş gücü kaybı (geçici-sürekli) tazminatı, tedavi giderleri vs...


Öncelikle teşekkürler;

1-Yapılacak bildirim Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın İl Müdürlüğü'ne yapılacak değil mi?

2- İşveren iş kazası üzerine polise verdiği ifadesinde, işçinin çalışmasını inkar etmemekle birlikte,kendisinin atladığını iddia ederek iş kazasını reddetmiş. Yani burada çalışmıyor diye bir beyanı yok. Bu durumda sigortalılık tespit davası açmaya gerek yok sanırım?.