Mesajı Okuyun
Old 18-03-2012, 13:00   #2
Av.Ufuk Bozoğlu

 
Varsayılan

Sayın Katılımcı,

Eşinize karşı evlilik birliğinin temelinden sarsılması ve şiddetli geçimsizlik temelinde boşanma davası açmanız mümkündür. Davanızın içinde kişinin hakaret ve aşağılamalarını, boşanmaya neden olan olaylarda eşinizin KUSURLU olduğunu ispatlamalısınız.

Yine davada, çocuklarınızın velayetlerini, onlar ve kendiniz için öncesinde TEDBİR, boşanmaya karar verilip kesinleşmesi halinde YOKSULLUK ve İŞTİRAK nafakaları olarak devam etmelerini talep edebilirsiniz.

Yine maddi ve manevi tazminat da isteyebilirsiniz.

2002 sonra karşılığı ödenerek alınan taşınmazlar ve mal varlıkları üzerinde mülkiyet hakkı (örnekte tapu üzerine) olmayan eşin edinilmiş mallara tasfiye rejiminden kaynaklanan yasal tasfiye payı alacağı bulunmaktadır. Bu da kabaca taşınmaz malın değerinin yarısıdır. Ve eğer şartları varsa "değer artış payı" alacağını dava etmek de mümkündür.

Sayın Katılımcı,

Boşanma ve mal rejimi tasfiyesine dayalı alacak davaları birbirini etkiyebilecek ve başından itibaren profesyonel takip gerektirecek davalardır. Çok fazla ayrıntı barındırmaktadırlar. Bu sebeplerle, vakit geçirmeden bir avukatla yüzyüze görüşüp DOĞRUDAN hukuki destek alıp, yol haritası çizmenizde yarar vardır.

Saygılarımla,