Mesajı Okuyun
Old 16-03-2012, 16:28   #1
hatice_bck

 
Varsayılan meslek hastalığı nedeni ile tazminat

merhabalar...
ben henüz mesleğin başında bir avukatım ve adli yardım kapsamında dosyalar almaya başladım. atanan bir dosyada müekkil plasyik eritme ve mamül işinde çalışıyormuş. bu sebeple rahatsızlandığını söylüyor. doktora gitmiş ve akciğer kanseri olduğunu teşhis etmişler. yüzde seksen de özürlü olduğuna dair onkoloji hastanesi rapor vermiş. işyeri bu süreçte hiçbir maddi manevi destekte bulunmamış. sgk tarafından işgörmezlik ödeneği almış 6 ay kadar. işyerine de düzenli olarak hastane raporlarını vermiş. 6 ay bu duyrum bu şekilde devam etmiş. sonra da haberi olmadan i,şten çıkarmışlar ve işten ayrılış bildirgesine işçinin hastalığı nedeni ile iş akdini feshetmesi olarak ayrılma sebebi göstermişler. haksız olarak müvekkilin iş akdine son vermişler.
meslek hastalığı nedeni ile tazminat davası açmak niyetindeyim. ancak bu
raporlar sadece onkolji hastanesinin verdiği raporlar. meslek hastalıkları hastanesinden rapor alınmamış. sgk vs. bu durumda bir tespit de yok. acaba bu durum dava şartı mıdır?
yoksa bu şekliyle tazminaty davası açıp yargılama sürecinde raporun tanbzimi mümkün müdür? bu tür davalarda kabul gören uygulama nedir?
şimdiden çok teşekkür ederim