Mesajı Okuyun
Old 14-03-2012, 20:44   #5
Av.Yasemin AKYOL BAŞYAYLA

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan yeditepelişehir
Yasemin hanım tasarlamaya yönelik cevabınız için ayrıca teşekkür ederim.Mahkeme tasarlamaya değinirse bu cevaptan yararlanacağım ama iddianamede suç 82-1-g olarak belirtilmiş.Yani kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle işlenmiş olduğu iddia ediliyor.Müvekkil olay öncesi kredi istediğini bunun kabul görmediğini kabul ediyor ama reddediliş biçiminin küfürlü olmasını ve kendisine tükürülmesini hazmedemediği için eylemi gerçekleştirdiğini söylüyor.Şikayetçi ve tanık ise müvekkilin odaya girip selam verdikten sonra ''benim işimi yapmadın(dediğimi yapmadın) ' dedikten sonra baltayı savurduğunu iddia ediyor.Müvekkilin ağzından bu beyan çıkmış olsa bile 82-1-g için yeterli midir? Buna dair de fikrinizi öğrenmek isterim.

Sayın meslektaşım bildiğiniz gibi TCK. m. 82/1-g
özel kasıt gerektiren bir suçtur ve öldürmeye teşebbüs eyleminin kamu görevinin yerine getirilmesi sebebiyle gerçekleştirilmiş olması yeterlidir. ''benim işimi yapmadın(dediğimi yapmadın)'' cümlesini müvekkiliniz eyleme başlamadan önce sarf etmişse ya da gerçekte sarf etmemiş olup dosyada aksini kanıtlayamazsanız bu cümle müdüre karşı gerçekleştirilen eylemin şahsi, ailevi vs nedenlerle değil görevinden dolayı işlendiğini ortaya koyacağından (g) bendinin uygulanacağı kanısındayım.

Tabi bu cümle şahsi bir mevzu olarak da algılanabilir ancak müştekinin avukatı kredi başvurularını ortaya koyarak cümlede geçen ''iş''ten kastın müdürün görevi nedeniyle olduğunu belirgin hale getirecektir. İşiniz zor görünüyor kolaylıklar dilerim.