Mesajı Okuyun
Old 09-03-2012, 18:23   #2
Av. Caner Arıcı

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan NAZ80
Müvekkillerime babalarından miras olarak toplamda dağınık olarak toplam 10 parsel yer kalmıştır. 2 kardeş yıllarca bu tarlaları kiraya vermişlerdir.

Şimdi iki kardeş aleyhine ecrimisil davası açtık.

Fakat bu 10 parsel aynı köyde ama dağınıktır hepsi bir yerde değildir.

murisleri ölmeden öncede aynı şekilde köylüler arasında anlaşma ile bir köşeyi bir köylü bir köşeyi bir köylü sürmektedir. sonuçta dava dilekçemizde belirttiğimiz yeri belkide başka köylü sürmektedir.

Bu durum poblem olur mu Hakime köylüler arasında fiili paylaşım var herkes belli yerleri sürüyor desek bir problem olur mu? sonuçta muris ölmeden öncede anlaşma nedeni ile o bölümü sürmektedir.

inşallah anlatabilmişim dir

Davada ispatlamanız gereken davalıların bu taşınmazlar için yerleri işleyenlerden kira bedeli aldıkları, ancak davacının payını vermedikleri hususudur. Her türlü delille ve tanıkla da ispat edebilirsiniz. Taşınmazları tek tek kimin kullandığının belirlenmesinden ziyade önemli olan budur. Yerleri kullananlar dava dilekçenizde belirttiğinizden farklı da çıksa önemli olmayacaktır. Ancak, taşınmazları işleyenleri (veya işleyenleri bilenleri) tespit edip tanık olarak dinletirseniz iyi olur. Ayrıca, kira bedeli alındığı, bizzat kullanım söz konusu olmadığı için, "intifadan men" koşulu da aranmayacaktır.