Mesajı Okuyun
Old 07-03-2012, 11:56   #1
limpid

 
Soru yeni iktisap sebebiyle ihtarname içeriği nasıl olmalıdır?

merhabalar,

müvekkil içinde kiracısı bulunan bir dükkan satın alıyor. halihazırda oturan kiracının sözleşmesi 10. ayda bitiyor. 6570/d maddesi gereğince kiracıya noterden bir ihtarname göndereceğiz ilk etapta. bu ihtarnamede;
-satın alma tarihi
-müvekkilimin dükkanı bizzat kendi ihtiyacı sebebiyle kullanacağı(burada oğlu için kullanacaksa açıkça belirtmek gerekir mi yoksa sadece ihtiyaç sebebiyle demek yeterlimi? çünkü kendi yada oğlu için kullanıp kullanmama konusunda kararsız)
-açık ve net olarak .... tarihte boşaltınız demek yeterli mi yoksa iktisap tarihinden itibaren altı ayı ekleyip o tarihi mi yazmak gerekir?diğer seçenek işbu ihtarnamenin tebliği tarihinden itibaren 6 ay içerisinde ibaresi daha mı doğrudur?
-halihazırdaki sözleşmeye göre ödenen bedelin .....numaralı hesabımıza ödenmesi (burada da malumunuz eski malikin bize verdiği kira sözleşmesi 2010da yapılmış bedel 2000 tl tabi yeni yıl için 2200 tl olmuş ancak sözleşme yenilenmemiş. ülkemizde sıkça uygulandığı şekilde şimdiye kadar kiracı 500 tlsini bankadan kalanını elden vermiş. )
-verilen sürede tahliye etmezse tahliye davası açılacağı ve uğranılan zararların kendisine yansıtılacağı şeklinde bir ihtar yeterli midir?