Mesajı Okuyun
Old 07-03-2012, 10:36   #3
dgnakbas

 
Varsayılan

Sayın Evren OSMAN,

Arsa tahsisi yapılmıştır. Elimizde ada, parsel, metrekare, çekme mesafeleri gibi hususları belirtir "parsel bilgi formu" mevcuttur.(Ayrılma sonucu bir hükmü kalmadı elbette.)

Kaldı ki müvekkilin, özetle "Ben üyelikten çıkmayı ve paramın iade edilmesini talep ediyorum." şeklindeki beyanına; "üyelikten ayrılma talebiniz .... tarihli ve .... sayılı müteşebbis heyeti kararıyla kabul edilmiştir." şeklinde bir cevap verilmiştir.

Yani ayrılma/çıkma hususunda bir engelle karşılaşılmadı.

Eğer arsa tahsisi konusu "taahhütname" ile birlikte değerlendirilecekse müvekkil imzaladığı taahhütname ile "arsa teslim tarihinden 2 ay sonra müraacat yapmayı ve arsa tesliminden 6 ay sonra temel atmayı ve yine arsa tesliminden 1 yıl sonra faaliyete geçmeyi" taahhüt etmiştir. Ancak bu hususların hiçbiri yerine getirilmemiştir.

Yeni bir soru olarak; yukarıda sayılan taahhütlerden hiçbirini yerine getirmemiş müvekkilin, üyelikten ayrılma talebi müteşebbis heyetince kabul edilmişken; taahhütlerini yerine getirmemesi sebebiyle daha önce yatırdığı katılım paylarını, aidatları, altyapı giderlerini vb. alamaması söz konusu olabilir mi?

Saygılarımla,