Mesajı Okuyun
Old 03-03-2012, 19:17   #2
Av.Yasemin AKYOL BAŞYAYLA

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Konuk
mrb, ben 3 yıllık evli bir bayanım. evlliğimin ilk yılında en yakın arkadaşıma eşim ilgi duydu ve bazı msjlar attı arkadaşım bana durumu bildirdi, çok incinmeme rağmen affettim bir şans verdim ama 3.yılımızda yine aynı durumla karşı karşıyayım. farklı bir bayanla yine msjlaşıyor. tlf kendi üzerine kayıtlı değil, bu durumda mahkeme tlf kayıtlarını yine de isteyebilirmi? henüz dava açmış değilim, nasıl bir yol izlemem gerekiyor? bir arabamız var eşimin üzerine kayıtlı, mahkeme sonunda bunun yarısına ilaveten ne kadar manevi tazminat alabilirim? ayrıca eşimin geliri 1000tl. aylık nafaka isteyabilirmiyim ne kadar?

Sayın Konuk eşin sadakatsiz tavırları elbette evlilik birliğini sarsıcı bir davranıştır ve böyle bir durumla karşı karşıya kalan eş evliliği sürdürmeye zorlanamaz, dava açmayı düşünüyorsanız ve davanızı sadece bu nedene dayandıracaksanız diyebilirim ki aldatmayı kanıtlamaya yeterli kanıtlarınız elinizde mevcut değil(anlatımlarınızdan bu sonuca ulaştım).
Hele ki telefon numarası da eşinizin adına kayıtlı değilse bir de telefon numarası adına kayıtlı olan kişi gelip bu kadın, benim arkadaşımdır derse hiç bir surette aksini kanıtlayamayacağınızı düşünüyorum.

Hakaret, fena muamele, darp vs gibi başkaca nedenler mevcut değil ise kişilik haklarınız saldırıya uğramış kabul edilmeyeceğinden, üzüntü ve elem yaşatacak bir durum söz konusu olmadığından (aldatmayı kanıtlayamadığınız noktasından hakeret ediyorum) manevi tazminata hak kazanamazsınız.

* Evliliğin ilk yılında yaşadığınız olay da affetmiş olmanız nedeniyle yaslanamayacağınız bir durumdur. Kusurlu bir davranışı affeden eş, daha sonraları açacağı davada bu argümanları ileri süremez.

* Nafaka tutarı her davanın içeriğine tarafların mali durumuna vs göre, hakkaniyete ve hakimin takdirine dayalı olarak belirlendiğinden hak kazanacağınız tutarı net olarak buradan belirlemek güçtür. Ancak elbette haksız davranışları ile evlilik birliğinin bitmesine neden olan kusurlu koca boşanma ile yoksulluğa düşecek olan kadına bakmakla mükelleftir. Burada önemli olan kocanın kusurlu davranışlarını ortaya koyabilmeniz ve kanıtlamanızdır.

Hak kaybı yaşamamak için bir avukattan yardım alınız.