Mesajı Okuyun
Old 02-03-2012, 11:36   #1
AV.ELFTSDMR

 
Varsayılan Aydin Ünİversİtesİ Ve Bologna SÜrecİ

Merhaba;
Kardeşim istanbul Aydın Üniversitesine geçen yıl kayıt olmuş,hazirlık sınıfından sonra geçen dönem 1.sınıfa başlamıştır.
Geçen dönem final sınavlarının bitiminde ''okulda Bologna sürecine uyulacağı daha kaliteli bir eğitim için geçme notlarının değişeceği''ni söylemişlerdir.
Yeni sistemde geçme notu 70 olmuş(gerçi okuldan bu konuda tam ve net bir açıklama olmamakla birlikte hocalarınızla görüşün cevabı gelmektedir)
öğrencilerin notlarında aşırı düşmeler meydana gelmiş,örneğin önceki sene aldığı not karşılığı bb olan bir öğrenci, bu dönem aynı notla dd alarak şartlı geçer hale gelmiştir.Bu uygulamaya sosyal medyadan da tepkiler gelmiş,tweeter üzerinden imza kampanyası başlamış,okulun 2 öğrencisi yapılan haksızlığı Okan Bayülgen'in programında anlatmaya çalışmışlardır.
Okuldan geri adım gelmediği gibi''okulun senatosu istediği kararı alabilir'' tarzında açıklama yapılmıştır.
Ayrıca bu sisteme 2.ve devam sınıfların dahil olmayacağı, onlar eski sisteme göre değerlendirileceği fakat 1.sınıfların notları yeni sisteme uyarlanacağı belirtilmiştir.
Sizlere sormak istediğim 2 sorum var;
1) Uygulamaya geçen bu not sistemin belli bir süre önce en azından final sınavlarından önce açıklanması gerekmez miydi?
2)Uygulamaya 1.sınıfları dahil etmek bu öğrencilerin kazanılmış haklarını ellerinden almak değil midir? 2,sınıflara eski 1.sınıflara yeni sistem neyin mantığıdır?
Başvurabileceğim hukuki bir yol var mıdır? ilgilenen ve yardımcı olan tüm meslektaşlarıma teşekkür ederim.