Mesajı Okuyun
Old 18-02-2012, 18:20   #7
Av.Ufuk Bozoğlu

 
Varsayılan

Sayın Katılımcı,

Eşinizin boşanmaya neden olaylarda kusurlu olduğunu ispatlayabilecekseniz, açacağınız dava ile boşanmaya karar verilebilecektir.

Eşinizin sadakatsiz tutum ve davranışları varsa bunları olağan dışı kredi kartı harcamaları, faturalar ve telefon dökümleri (Telefon kayıtlarına dayanmanız halinde mahkeme ilgili gsm şirketinden eşinizin yaptığı görüşmelerin tarih ve süresini ve hangi numaralarla görüşüldüğünü belirleyebilecektir.) varsa mektup ve tanık beyanları ile kanıtlamanız mümkündür.

Yine başkaca evlilik birliğinin sorumluluklarını yerine getirmemesi,şiddeti, hakaretleri varsa yine bunların ispatında da her tür delilden doktor raporu vs..yararlanabilirsiniz.

Bir boşanma davası açmanız halinde TMK.169.madde gereği hakimden evden ve ev eşyalarından sizin yararlanmanıza ilişkin tedbir kararı verilmesini isteyebilirsiniz.

Oturduğunuz ev eşinize aitse, bu evin aile konutu olduğunun tespiti ile bu konuda tapuya şerh verilmesi de talep ve dava edebilirsiniz.Böylelikle eşinizin kötüniyetli tasarruflarından evi korumuş olursunuz.

Yine dava tarihinden geçerli olmak üzere tedbir nafakasına ve boşanma kararının verilmesinden sonra da bunun yoksulluk nafakası olarak devamına karar verilmesini isteyebilirsiniz.

Boşanma davasında maddi tazminat talebiniz de olabilir. Bu mevuct ve beklenen menfaatlarınız yok olacağı için verilir.

Manevi tazminat talebinde de bulunabilirsiniz. Manevi tazminat da, kişilik haklarınızın saldırıya uğradığını kanıtlamanız halinde verilir.

Ve boşanmaya neden olan olaylarda eşit veya daha ağır kusurlu olmamanız aranır.

Sayın katılımcı,

Boşanma davası açmaya karar vermeniz halinde, davadaki iddalarınız ve ispatı noktasında ve daha fazlası için mutlaka bir avukattan DOĞRUDAN hukuki yardım alınız.

Maddi durumunuz elverişli değilse bulunduğunuz yer il barosuna tarafınıza ücretsiz avukatlık hizmeti verilmesi için başvurabilirsiniz.

Saygılarımla,