Mesajı Okuyun
Old 18-02-2012, 17:37   #19
Av.Suat Ergin

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan İbrahim Aydın
Yanitiniz İÇİn Çok TeŞekkÜr Ederİm Fakat MÜvekkİlİn İcra Takİbİnİ Durdurmasi İÇİn Menfİ Tespİt Davasi SonuÇlanana Kadar İcra Dosyasina İddİa Edİlen Borcun Tamami Kadar Para Depo Etmesİ Lazim MÜvekkİlİn Nakİt Parasi Yok Fakat Gayrİmenkulu OturduĞu Evİ İddİa Edİlen BorÇtan En Az 5 Kat Daha DeĞerlİ Bu Bahsİ GeÇen Eve Gayrİmenkule Alacakli OlduĞunu İddİa Eden KİŞİ İcra Dosyasindan Tedbİr KoydurtmuŞ Bundan Sonra Gelebİlecek Hacİzlerİ Engellemek İÇİn Alacakli OlduĞunu İddİa Eden KİŞİnİn İcra Dosyasindan Tedbİr KoydurttuĞu Bu Gayrİmenkulu MÜvekkİlİm İcra Dosyasina Temİnat Olarak GÖsterİp Bundan Sonra Gelebİlecek Hacİzlerİ Engellİyebİlİrmİyİz.saygilar

Sayın Aydın, kavramları düzgün kullanırsak hem sorunun yanlış anlaşılmasını engelleriz, hem de hukuk öğrenci ve stajyer üyeleri yanıltmamış oluruz.

Menfi tespit davasında tedbir kararı verilemez. İİK 72 inci maddesi gereğince "vezneye yatan paranın alacaklıya ödenmemesine" karar verilir. O nedenle gayrımenkul teminatı geçerli değildir. Her ne kadar meslek yaşamımızda bir defa karşılaşmışsak da, ilk celsede tedbiri kaldırtmıştık. Linki bulursam aktarırım.

http://www.turkhukuksitesi.com/showthread.php?t=35040