Mesajı Okuyun
Old 18-02-2012, 11:51   #1
f.duygu

 
Varsayılan Kiralananın bir odasının kullanılamaz hale gelmesi

İyi günler. Müvekkil geçen yıl nisan ayında bir yıllık kirayı peşin vererek konut olarak kullanmak üzere gayrımenkulu kiralamıştır.Kiralanan gayrımenkulun bir odası küflenmeye ve tavanı akmaya başlamıştır ki bu durum da bir odanın tamamen kullanılamaz hale gelmesine sebep olmuştur ve müvekkil bu odayı kullanamamktadır..Bu durum ev sahibine iletildiği zaman kişi evi görmekten kaçınmış ve böyle bir durum olamamalı demiştir. Müvekkilin kontrat süresinin dolmasına bir buçuk ay gibi bir süre kalmıştır fakat kendisi ev almayı düşünmektedir ve uygun evi bulana kadar evi tahliye etmek istememektedir.
Bu durum da müvekkil ev sahibinden;
1)Kullanamadığı oda için kira indirimi isteyebilir mi? Çünkü müvekkil odayı kullanamadığı için emsallerine göre fazla kira kira ödemektedir.
2)Kontrat süresi bittiği halde ev alana kadar,mevcut gayrımenkulde oturmayı sürdürebilir mi? Bu durum için yeni bir kontrat yapması gerekirse asgari süre nedir?
3) Müvekkil evin herhangi bir yerinde akma ya da küf olup olmadığını ısrarla sorduğu halde herhangi bir sorun olmadığı beyan edilmiş,buna rağmen bir oda kullanılamz haldedir.Kullanılamayan oda için başvurulabilecek herhangi hukuki bir yol var mıdır?
Şİmdiden teşekkürler.