Mesajı Okuyun
Old 17-02-2012, 19:35   #1
MeRReM

 
Varsayılan 6111 sayılı yasa kapsamında vazgeçilen dava vekalet ücreti

Merhabalar,
Vergi Mahkemesinde açtığımız bir dava ile ilgili olarak müvekkil son gün 6111 sayılı yasa hükümlerinden yararlanarak davasından vazgeçmiş,

Bu husus ilgili Malmüdürlüğünce mahkeye iletilmedi yahut geç iletilmiş olacakki, mahkeme davaya ilişkin karar verdi ve davayı kabul ederek lehimize 550 TL vekalet ücretine hükmetti.

Kararın tebliği üzerine malmüdürlüğü Bölge İdare Mahkemesine itiraz etti. Bölge İdare Mahkemesi yapılandırma yapılarak davadan vazgeçildiği, dolayısıyla itiraza konu davanın konusunun kalmadığı bu nedenle karar verilmesine yer olmadığı şeklinde karar verdi.

6111 sayılı yasanın 20. maddesinin 5/c de;
"Bu Kanun hükümlerinden yararlanmak üzere başvuruda bulunan ve açtıkları davalardan vazgeçen borçluların bu ihtilaflarıyla ilgili olarak bu Kanunun yayımlandığı tarihten sonra tebliğ edilen kararlar uyarınca işlem yapılmaz ve bu kararlar ile idare aleyhine hükmedilmiş yargılama giderleri ve vekâlet ücreti bulunması halinde bunlar talep edilemez."
denilmekte..

Söz konusu karardaki vekalet ücretini talep etmemde bir sıkıntı olur mu, kesinleşmiş ilama dayalı yapacağım icra takibine karşı yukardaki madde kapsamında bir itirazla karşılaşırsam sizce sonuç ne olur?
vakit ayıran arkadaşlarıma şimdiden teşekkürler..