Mesajı Okuyun
Old 16-01-2007, 14:28   #2
Av.Suat Ergin

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Seher
Kalemde temyiz harcı olarak ilam harcının 1/4'nü değilde tamammını aldılar.Fazladan yatırdığım 750 YTL'nin iptalini nerden ve ne kadar zamanda isteyebilirim? Bir de dosyayı anakaradan taşraya göndermiştim.Harcı anakarada muhabere numarasıyla yatırdım ve izmire gönderdim bu sorun çıkaraır mı?

Sayın seher,

Harçlar Kanunu'nda konuyla ilgili sadece aşağıdaki hükmü bulabildim.

Alıntı:
PEŞİN ALINAN KARAR VE İLAM HARÇLARININ GERİ VERİLMESİ :
MADDE 31 - Peşin alınan Karar ve İlâm Harcı işin hitamında ödenmesi gerekenden fazla olduğu anlaşılırsa fazlalık istek üzerine geri verilir.

Buradan yola çıkarak, hangi mahkemenin kararını temyiz ettiyseniz o mahkemeye müracaatla, "harcın fazla tahsil edildiğini, fazlalık kısmın tarafınıza iadesini" isteyebilirsiniz. Dosya temyiz aşamasında olduğu için talebiniz red edilebilir.

Bu halde de , Yargıtay kararlarından da malumunuz olduğu üzere "fazla harcın istek halinde iadesine" karar verilmektedir. Kararı bekleyip yine mahkemesine dilekçe ile müracaat edeceksiniz. Yazı İşleri Müdürlüğü, bulunduğu vergi dairesine bir harç iade müzekkeresi yazacak ve siz de yatırdığınız fazlalığı tahsil edeceksiniz. Benim bildiklerim bunlar...

Saygılarımla