Mesajı Okuyun
Old 16-02-2012, 10:33   #6
Armağan Konyalı

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan av_ayşe
Ama ortağı olduğu diğer şirket listede görünmüyor.Bu durumda ikinci şirketi ihlaye katılabilecek midir?
Katılabilir.

"Yasaklanması gerekenler" ama haklarında "yasaklama kararı verilmemiş olanlar" ihaleye katılabilir.

Sizin olayınızda üç olasılık var:
- Yasaklananın ortağı bulunduğu diğer şirket unutulmuş ve hakkında yasaklama kararı verilmemiştir. Bu durumda o şirket ihaleye katılabilir.
- Yasaklananın ortağı bulunduğu diğer şirket hakkında yasaklama kararı verilmiş, ancak henüz Resmi Gazete'de yayınlanmamıştır. Eğer ihale tarihinden önce yayınlanırsa o şirket ihaleye katılamaz; katılmış ise ihale dışı bırakılır.
- Yasaklananın ortağı bulunduğu diğer şirket hakkında yasaklama kararı verilmiş, Resmi Gazete'de yasaklama kararı ilan edilmiş ancak listeye yazılması ihmal edilmiştir. Bu durumda o şirket ihaleye katılsa bile sonradan farkedilirse (ya da isteklilerden şikayet gelirse) ihale dışı bırakılır.

Bakınız: Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu m.26 - "Yasaklama kararları, yasaklamayı gerektiren fiil veya davranışın tespit edildiği tarihi izleyen en geç kırkbeş gün içinde verilir.Verilen bu karar Resmi Gazetede yayımlanmak üzere en geç onbeş gün içinde gönderilir ve yayımı tarihinde yürürlüğe girer. Bu kararlar Kamu İhale Kurumunca izlenerek, kamu ihalelerine katılmaktan yasaklı olanlara ilişkin siciller tutulur."

Saygılarımla