Mesajı Okuyun
Old 15-02-2012, 21:29   #9
Nur Deniz

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan av-ufuk
Sayın Nurdeniz,

Birlikte yaşayan taraflar ayrılırlar. Erkek çocuklarını alıp başka bir eve çıkar. Ve çocuklarından küçük olan bu ayrılıktan oldukça fazla etkilenir. Kişi çocuğun görüşmesine izin vermemektedir.

Bu durumda kadın ve oğlu küçük ile kişisel ilişki tayini istemekteler öyle mi?

Çocukların yaşlarını da yazarsanız iyi olacağı kanaatindeyim. Örneğin erkeğin diğer çocuğunun görüşme talebi yok mu? Sorunuz maalesef net değil.

Küçük çocuğun süt anneliğinden bahsetmişsiniz bu çocuğun yaşının olukça küçük olduğunu gösterir. Peki bebekte mi Travma Sonrası Stres Sendromu oluştu.Diğer çocukta mı? Veya kadının çocuğunda mı? Yazdıklarınızdan sadece küçük ile kişisel ilişki istediğiniz anlamı çıkıyor. Sorunuzu netleştirir misiniz?

Somut olayda, üçüncü kişiler kavramı geniş düşünülecek midir?


Çocukların yaşları 10-9-7 dir. Süt anneliği yaygın kanaatin aksine bir çocuk ergen olana kadar geçerlidir. Kaldı ki, küçük çocuk annesini kaybetmesinin ardından çok kullanılan ''anne bakım ve şefkatini'' O'nun tabiri ile ''yeni annesinde'' bulmasından ve de anneninde sıradışı bir şekilde prolaktin ( anne sütüne neden olan hormon) ki tamamen duygusal bağa işaret eder aynı şefkati gösterdiği de elindeki tahlillerler mevcuttur. İsim ya da olay verilmeden herhangi bir sağlıkçıya sorulsa, tahlil sonuçları gösterilse ''Bu kadın ya doğuma yakın gebe ya da emzikli'' denir.

En büyük çocukda travma bulgusu mevcut değil çünkü; annesini hatırlamakta ve özlemini kendisi ifade edebilecek yaştadır.

Ama, küçük çocukta travma bulgusu olup, gerçeğinden ayırt edemediği annesini ve gerçek abisi sandığı Abisini göremediği için içine kapanmış, agresifleşmiş, 3 hafta gibi bir sürede 5 kilo almış, parmakları eklemlerine kadar parçalanıp yaralanmıştır.

Çocuklar ve baba aynı evde yaşamaktadır. Anne ve diğer çocuksa aynı binada başka bir dairede yaşamaktadır.

Kişisel ilişki her iki çocuk için istenmekle birlikte, asıl psikolojik zararın küçükte olduğu kolay ispatlanabilecek durumdadır.