Mesajı Okuyun
Old 15-02-2012, 18:06   #2
Av.Mehmet Saim Dikici

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan advocate_demos
Üç yönetim kurulu üyeli bir A.Ş.'de, toplantı daveti yapan YK başkanının davetine uyup, YK Başkan yardımcısına vekaleten Yönetim Kurulu toplantısına katıldık. Aile şirketi olan A.Ş.'nin YK başkanı baba, YK başkan yardımcısı kızı(müvekkil) ve YK üyesi annedir.
Annenin, baba aleyhine derdest boşanma davası sebebi ile YK başkanı baba, kendi lehine, kızı ve annesi aleyhine kararlar almak için YK'yı toplantıya çağırıyor. Baba ile birlikte YK toplantısına, diğer üyeleri temsilen iki avukat girdik ve oy çoğunluğuyla kararların alınmasını engelledik.
Fakat YK başkanı yeni bir davet yaparak, vekil olarak katıldığımız toplantının TTK 330. vd. maddeleri gereğince geçerli olmadığını ve yeni toplantı gün ve saati bildirdi.

TTK 330.vd. maddeleri gereğince, vekilin toplantıya katılmasına bir engel varmıdır? 01.07.2012 tarihinde yürürlüğe girecek olan yeni TTK 390. maddeye göre vekaleten katılınamaz. Fakat bu yasa henüz yürürlükte değildir.

Cevaplarınız için teşekkür ederim.

A.Ş:'lerde yönetim kurulu üyeleri birbirlerine dahi vekaleten rey kullanamzlar. (TTK.330) Hal böyle iken ve yönetim kurulu üyesi olmak için hissedar olmak 6762 sayılı TTK'ya göre zorunlu iken, avukatın veyahut vaşka bir vekilin Yönetim Kurulu üyesi yerine toplantıda rey kullanması mümkün değildir.