Mesajı Okuyun
Old 15-02-2012, 10:01   #6
Av.Suleyman.Karadag

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan av.alper tunker
menfi tespitde işiniz zor ayrıca arkadaşının şirket kaşesine ulaşması ilginç geldi bana siz yinede kıymetli evragın zayi nedeniyle iptali davasını düşünün derim
not :müvekkilinizin size aktardıkları da bana pek mantıklı gelmediğinide belirtmek isterim

Erkek arkadaşının ilgili şirketle resmi olmayan bir bağı var. Şirket ortağı yada çalışanı değil fakat şirket ünvanı ile kendisine kartvizit bile bastırmış. Müvekkilim daha önce de bu şirkete çek keşide etmiş çeki kırdırıp parayı kullanmışlar. Ama bu işi yaparken hep müvekkilim ile erkek arkadaşı şirket yetkilisine çeki birlikte götürmüşler. Şirket yetkilisinin müvekkilime aktardığı " X çeki tek başına getirince ben çeki cirolamayı kabul etmedim, herhangi bir imza yada kaşe basmadım" şeklinde olmuş. Kaşe yaptırmak kadar kolay birşey yok.

İmzanın şirket yetkilisine ait olmadığı ve diğer cirantaların kendi aralarındaki ticari ilişkiye bakılmasını istemek ve bu şekilde sorumluluktan kurtulmak mümkün olabilir mi diye düşünüyorum. Ama sizin de dediğiniz gibi bu işin çok zor olduğunun farkındayım. Çok ilginç bir örnekle karşılaşmış bir meslektaşım olabilir diye ümit ederek bu konuyu açtım.

TEşekkür ederim...