Mesajı Okuyun
Old 13-02-2012, 17:00   #6
Av.Cengiz Aladağ

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan AV.ERKUT
Sayın Ergin, kadının yeniden evlenmesiyle ve nafakanın kendiliğinden kalkmasıyla, icra takibine nafakanın kaldırılmasına yönelik açılacak talep reddediliyor. Yasa her ne kadar "kendiliğinden kalkar" dese de bunun mahkeme kararı ile hüküm altına alınması gerekiyor. Başıma geldiği için biliyorum ki, bu konuda açtığım talep reddedildi. Aile Mahkemesi hakimleri de aynı şeyi söyledi. Bu arada, tecrübeli meslektaşlarım da, İcra Müdürlüğü ile aynı fikirde. Kısaca, kadının evlenmesi takibi kendiliğinden kaldırmıyor, Aile Mahkemesi kararı gerekiyor. Saygılarımla.

Hatalı ve yasaya aykırı bir uygulama. İcra müdürlüğünün red kararına karşı şikayet yoluna gidebilirsiniz. Zira, yasa bu durumda açıkça "kendiliğinden kalkar", diğer durumlarda ise "mahkeme kararı ile kaldırılır" demektedir.

Alıntı:
MK 176/3:

İrat biçiminde ödenmesine karar verilen maddi tazminat veya nafaka, alacaklı tarafın yeniden evlenmesi ya da taraflardan birinin ölümü halinde kendiliğinden kalkar; alacaklı tarafın evlenme olmaksızın fiilen evliymiş gibi yaşaması, yoksulluğunun ortadan kalkması ya da haysiyetsiz hayat sürmesi halinde mahkeme kararıyla kaldırılır.