Mesajı Okuyun
Old 10-02-2012, 22:57   #9
Hak Hukuk

 
Varsayılan Hayatın Gerçekleri

İzninizle, tartışmaya bir soru sorarak katılmak istiyorum:
Tek vekaletname ile müvekkil 3 avukatı tayin etmiş..Bunlardan sadece 1 avukat adıyla dava açıldı ve davacı müvekkil lehine sonuçlandı.İlamlı icra takibini müteakiben Davacı müvekkil ile davalı, ilamda hükmedilen tazminat miktarında sulh oldular.. İlam ve icra vekalet ücretleri toplamını ise davalı, her üç avukata ödeyecek ve mesele bu şartla kapanacaktı. İlamda ve icra emrinde adı bulunmayan avukat, sulhten sonra, icra takip dosyasındaki vekaletname uyarınca davacı alacaklı vekili olarak talepte bulunuyor ve borçlu davalının bankadaki hesabına haciz koyduruyor. Haczi kaldırmak için davalı, vekalet ücretinin tamamını davacı (sonradan dosyaya giren) vekiline haricen ödüyor ve haciz kaldırılıyor.
Birlikte yürüttükleri işlerden doğan alacaklar hususunda,vekaletnamede adları yazılı her üç avukat arasında ihtilaf ortaya çıkmıştır.
.SORU: v.ücretini davalıdan – haricen- alan avukat, ilamda davacı vekili olarak ismi yazılı bulunan avukata karşı, aldığı v.ücreti parasından dolayı (Meselenin disiplin yönü konumuz dışı) sorumlu olur mu? Nasıl? Saygılarımla