Mesajı Okuyun
Old 15-01-2007, 17:02   #1
avenginakbaba

 
Varsayılan cmk ücretlerinde bilinmezlik sürüyor

son yasa değişikliği ile cmk ücretlerinin ödenmesi sorunsalı ile muhatap olacak kurumun adalet bakanlığı olduğu hüküm altına alınmıştı.

antalya barosu cmk kurulundan bazı arkadaşlar barolşar birliğine baş vurarak yasadan önce doğmuş ve birikmiş ücret alacaklarının kendilerine ödenmesini talep etmiş, birlik ise ödemelerin adalet bakanlığı tarafından yapılacağını bildirmiştir. bunun üzerine adalet bakanlığı aranılarak talep yenilnmiş, adalet bakanlığı ise "birikmiş ücret alacaklarından kendilerinin sorumlu olmadığını, böyle bir plan ve çalışmalarının da bulunmadığını yasanın yürürlüğe girdiği tarihten itibaren kendilerinin defterdarlıklar ve mal müdürlükleri aracılığı ile ödemede bulunabileceğini daha öncesi için kesinlikle ödeme yapamayacaklarını bildirmişlerdir.

barolar birliği de aynı şeyi söylüyor. "bizim cmk ücretleri ile ilgili sorumluluğumuz bulunmamaktadır."

antalya avukatlarının yaklaşık 4.4 trilyon (4.400.000 ytl) alacağı olduğunu biliyoruz. ve özellikle genç meslektaşlarımızın bir an önce birikmiş paralarına kavuşma arzusunda olduğunu, çünkü mesleklerinin istikbalinin bununla direk alakalı olarak düşündüklrini de biliyoruz?

sahi biz kimiz?
biz avukatları sizce önemseyen var mı?
yok sa sadece kendimiz mi kendimizi önemli hissediyoruz?

hak ve adaletin savunucuları, kendi hakkını savunmaktan mahrum mudur?!!!!