Mesajı Okuyun
Old 09-02-2012, 00:11   #2
Av. Gökhan Tazegül

 
Dikkat Katkı..

Sayın meslektaşım, mahkeme gerekçeli kararında ziynet eşyalarının aynen iadesi bu mümkün olmadığı takdirde her bir eşyanın ayar, gram ve değer tespitini belirleyerek hüküm kuracağı için bilirkişi incelemesi ile tespit yaptırabilir. benim tavsiyem bilirkişi incelemesini delileriniz arasında mahkemeye sunmanız. Ben şansa bırakmayın derim. Ayrıca Yargıtay kararı yol gösteeici olacaktır.

1-Dosyadaki yazılara kararın dayandığı delillerle kanuna uygun sebeplere ve özellikle delillerin takdirinde bir yanlışlık görülmemesine göre tarafların aşağıdaki bentler kapsamı dışındaki temyiz itirazları yersizdir.
2-Davalının 22.7.2005 tarihli dilekçesinde "eğer boşanmaya karar verilirse ben zaten eşimin getirdiği eşyaları kendisine veririm" diye beyanda bulunarak davacının istediği eşyalarını kendisinde olduğunu kabul etmesi ve 6.10.2005 tarihli dilekçesinde ise "davacıya nakit olarak takılanların düğün gecesi masraf ve bahşişlere harcandığını" belirtmesi karşısında, davacının istediği şahsi ve ev eşyalarıyla; 400 YTL. nakit paraya ilişkin isteminin kabulüne karar verilmesi gerekirken yazılı gerekçeyle reddine karar verilmesi bozmayı gerektirmiştir.*
3-*Mahkemece kadın lehine verilen ziynetlerin ayar ve gramları hükümde belirtilmemiştir. Mahkeme kararında hüküm altına alınan ziynetlerin cins, nitelik, miktar ve değerlerinin ayrı ayrı gösterilmesi ve taraflara yüklenen borç ile tanınan hakkın infazda güçlük çıkarmayacak biçimde belirtmek gerekir.(HUMK. md.388/son)*Bu yön gözetilmeksizin yazılı şekilde hüküm verilmesi bozmayı gerektirmiştir.”(2.HD, 09.06.2008 T, 2007/9870-2008/8233)