Mesajı Okuyun
Old 30-01-2012, 14:20   #10
av_ispir

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan ozdesh
Merhabalar,

Muris, ölümünden önce çocuklarından birine genel vekaletname veriyor. Bu vekaletnameye dayanarak çocuk, babası yaşarken, babasına ait gayrimenkullerden birini diğer kardeşe devrediyor. Ayrıca, üçüncü çocuğun bundan haberi olmuyor. Babanın ölümünden sonra alınan veraset ilamı ile ilgili de bilgisi yok. Kardeşler bu konuda ketum davranıp, bilgi paylaşmıyorlar. Tarafıma iletilen bilgi bu şekilde sınırlıdır. Yani, babanın vekalet verdiği zamandaki akıl sağlığı durumu vesair gibi hususlarla ilgili bilgi sahibi değilim.

Bu durumda, murisin muvazaası iddiası ile tapu iptali ve devamla tenkis davası açmaya engel bir durum söz konusu mudur? Tabii ki başkaca bir önerisi olanlar var ise paylaşırlarsa memnun olurum. Tecrübe sahibi meslektaşların bilgi ve görüşlerini paylaşmalarını rica ederim.

Çocuklardan birisine vekaletname verilmesi ve bu vekaletname kullanılarak diğer kardeşe devir yapılması, iki kardeşin ve murisin üçüncü kardeşin miras payını almaması için birlikte hareket ettiklerine karinedir. Dolayısı ile muris muvazaası çok net görünmektedir kanaatindeyim. Tabi akıl sağlığı gibi konular ve özellikle vekaletnamenin verildiği sıradaki yaşta (??)göz önüne alınarak dava daha sağlam hale getirilebilir. Davanın açılarak tapu üzerine tedbir konulması ve için acele edilmesi durumunu ise olayın özelliğine göre siz takdir edin. Yargıtay 1. H.D. nin kararlarına bakarsanız bu konuda çok emsal karar var. İyi çalışmalar.