Mesajı Okuyun
Old 28-01-2012, 14:28   #7
temesh

 
Varsayılan

Öncelikle tüm meslektaşlarıma iyi çalışmalar dilerim.Meslekte daha çok yeni olduğum için Sizlerin bilgi ve tecrübelerinin benim için çok önemli olduğunu belirtmek isterim.Benim sorum da Sn. Bilvekale ile aynı.Müvekkillerin kardeşi 2004 yılında trafik kazası yapıyor ve bu kazada kendisi ile beraber karşı taraftaki arçtan da vefat eden oluyor.SGK, karşı tarftan vefat eden kişinin yakınlarına gelir bağlıyor ve bunun da tahsili için vefat edenin yasal mirasçıları olarak murisin kardeşleri olan 2 müvekkilime ve zorunlu trafik sigortasının yapıldığı sigorta şirketine rücu davası açmış.Bu konuda
1-Araç ayrıca kasko sigortasıyla da teminat altına alınmışsa; kasko sigortası şirketini de davaya dahil ederek davanın ona da yönelmesini ve sorumluluğunu sağlayabilir miyiz?
2- 1. soruda yazdığım husus mümkünse ve kasko şirketinin de sorumluluğunu sağlayabileceksek, elimizde kasko sigorta poliçesi yok ve delil olarak bunu bulamıyoruz.Cevap dilekçemizde delil olarak sadece X şirketinde yapılmış sigorta poliçesinin celbi desek yeterli olur mu?
3-Bu olayda uygulanacak zamanaşımı süresi Karayolları Trafik Kanunu'ndaki 2yıllık zamanaşımı süresi geçmiş.Ancak SGK'nın dayandığı süre genel zamanaşımı süresi midir?Zamanaşımı defi'ini ileri sürebilir miyiz?
4-Mirası süresinde reddetmemiş müvekkil mirasçılar için, TMK m.605/2'den yararlanabilmemiz için murisin hakkında alınmış bir aciz belgesinin olması zorunlu mudur?TMK m.605/2'den nasıl yararlanabiliriz?Ayrıca Sn. bilvekale; davanızda sizin izlediğiniz yol nedir?
Bilgi ve yardımlarından dolayı meslektaşlarıma şimdiden çok teşekkür ederim.
Bilgi ve yardımlarından dolayı meslektaşlarıma şimdiden çok teşekkür ederim.