Mesajı Okuyun
Old 27-01-2012, 14:51   #6
üye7160

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan urla
Sn. meslektaşım;
Gönderdiğiniz HGK kararı sorumun cevabı değil. Aksine yönetim kurulu kararı yoksa doktor muayenehanesi açılmasına KMK 24 uyarınca müsaade ediliyor. Benim sorum kısaca şu an aparman altlarında faaliyet gösteren tıp merkezi, poliklinikler nasıl kapatılmıyor, faaliyetlerine nasıl devam edebiliyorlar? Kanunun emredici hükmü açık. Saygılarımla.

Sayın Urla,

Sanırım bu durum kat maliklerin konuya ilgisiz kalmalarından kaynaklanıyor.Yani kat malikleri bu hususta herhangi bir başvuruda bulunmamışsa başka birimlerce de ilgilenilmiyor olabilir.birde bazı birimlerin konuya özel olarak ilgi göstermemesi için yapılan bir çok şey söz konusu.ve malesef ki ülkemizde sıklıkla karşılaşılan bir durum.İkili ilişkiler bazen yasaların önüne geçiyor.Ne yazık ki böyle

İşin ilginç yanı bu merkezlerin en başta Sağlık Bakanlığından ruhsatlarını alırken faaliyet adresi olarak bir yer gösterdiklerinde nasıl sorun olmadığı? Söz konusu yerde faaliyet göstermesi Bakanlıkça onanıyor mu mesela? Kimse Sormuyor mu burası yasal olarak faaliyet gösterebileceğin bir yer midir diye?