Mesajı Okuyun
Old 27-01-2012, 13:28   #25
yasinkocabıyık

 
Varsayılan

güncel katsayılardan ödenmesi konusunda sgk'nın itiraz dilekçesinde bize örnek gösterdiği davalarda hep 'hukuka aykırı işlem tarihindeki' katsayılardan ödenmesi, hukuka aykırı işlem de emeklilik işlemi olduğu için o tarihteki katsayılardan ödenmesi şeklinde bir yaklaşım vardı karar gerekçelerinde.

biz bu durumun aslında bizim lehimize olduğunu yazdık cevabımızda. çünkü o kararlardaki durumla bizim durumumuz farklı. bizlerin olaylarında emeklilik tarihinde hukuka aykırı bir işlem yoktu ki o tarihteki katsayılardan ödensin. sgk o vakitte yaptığı işlemi hukuka birebir uygun yaptı. bizim durumumuzda hukuksuzluk yeni oluştu çünkü talep hakkımız yeni doğdu.

bizim sıkıntımız, 09.07.2011 sonrası oluşan hukuki durum içerisinde sgk'nın gerekli işlemi yapmaması. yani hukuka aykırı işlem tarihi, 09.07.2011 sonrasında davacıların sgk'ya başvurusunu müteakip sgk'nın red cevabı verdiği işlem.

burada kısaca özetlediğim bu durumu cevap dilekçemizde daha detaylı şekilde açıkladım ve sgk'nın emsal gösterdiği kararların da şeklen bakılmak yerine özüne inildiğinde ve gerekçesi anlaşılarak yaklaşıldığında bizi desteklediğini ifade ettim. umarım mahkeme dikkate alır.