Mesajı Okuyun
Old 26-01-2012, 14:31   #1
poisonblack

 
Varsayılan bloke konulan hesapta birden fazla haciz bulunması

Sayın Meslektaşlarım;

İcra dosyamızda borçlunun yaklaşık 40.000,00 TL. parasının olduğu iki hesabına bloke koydurduk. Banka 89/1 cevabında borçlunun hesaplarını ve bulunan para miktarını ve hesaplara bloke konulduğunu bildirmiştir. Ancak bloke konulan hesaplara başka dosyalardan dolayı da bloke konulduğunu belirtmemiştir.

Bunun üzerine tarafımızdan bloke konulan paranın icra dosyasına gönderilmesi için talep açılmış ve bankaya tezkere gönderilmiştir.

Banka, tezkere cevabında bloke konulan hesaplarda bizden önce de 3 dosyadan haciz konulduğunu ve bu dosyalardan sonra gelmek üzere haczimizin işlendiği belirtilmiş ve para icra dosyasına gönderilmemiştir.

1) Banka, ilk yazısında bizim haczimizden önce başka hacizlerin bulunduğunu bildirmediğinden, icra dosyasına paranın gönderilmesini istediğimizde bu parayı göndermek zorunda değil midir?

2) Bizim haczimizden önceki hacizler 2009 ve 2010 tarihli hacizler olup (iki tanesi vergi dairesinin haczi), bloke konulan paranın 1 yıl içerisinde icra dosyasına gönderilmesi gerektiğinden ve bizden önceki hacizleri koyanlar buna uymadıklarından bankanın parayı talebimiz üzerine icra dosyasına göndermek zorunda değil midir?

Sorularıma vereceğiniz yanıtlara şimdiden teşekkür ediyorum.