Mesajı Okuyun
Old 26-01-2012, 00:47   #4
av.13

 
Varsayılan

Olayda bahsi geçen şahıs Bursa'da yaşamakta olduğundan evvelinde araştırmayı hep Bursa Emniyet Müdürlüğünden yapmış idik. Ancak Bakırköy'de sürücü kursu (sanırım ruhsatı iptal edilen 5 sürücü kursu da faaliyetini sürdürüyor olaydaki Özgür Sürücü Kursu idi) ve Bakırköy Emniyet ile iletişime geçtiğimizde bu şekilde 98 yılında sürücü belgesi alıp da iptal edilen sürücüler için özel bir sınav açıldığını öğrendik.

Emniyette ve kurslarda tutulan bir liste var bu listede sürücünün ilk girdiği sınavdan kaç puan aldığı hangi sürücü kursuna kayıtlı olduğu gibi bilgiler depolanmış, listede adı bulunan sürücüler direksiyon sınavından muaf tutuluyor. Sadece yapılan özel sınava girerek iptal veya öğrenme tarihi ne olursa olsun, lise diploması şartı aranmaksızın ehliyetini geri kazanabiliyor. Sınava toplamda 4 kere giriş hakkı tanınmış. Sadece ilgili banka şubesine sınav giriş ücretini yatırmak (2012 için 60 TL) yeterli. Sınav yeri Bakırköy'de olmakla yine kurstan veya emniyetten öğrenilebiliyor. 2012 nin ilk sınavının 25 Şubatta yapılmasına karar verilmiş..

Böylelikle en azından hakkın muhtel olmaması için dava açmaya gerek kalmamış. Vakti zamanında açılan davalar ise yeniden yatırılan sınav harcı ile ilgili imiş..

Faydalı olması dileğiyle, herkese iyi çalışmalar..