Mesajı Okuyun
Old 25-01-2012, 17:39   #1
Av.G.Kara

 
Varsayılan Belirsiz alacak davası

Merhaba, yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler.

Maddi-manevi tazminat talebiyle açılması gereken bir davamız var. İş yerinde öldürülen bir kişinin geride kalan çalışmayan eşi ve biri ortaöğretim diğeri üniversite öğrencisi iki kızı söz konusu. Destekten yoksun kalma tazminatlarının hesaplanması, mirasçıların yaşı, statüsü, yoksunluk oranlarının belirsizliği açısından mümkün görünmüyor. Dolayısıyla bu açıdan belirsiz alacak davası açma konusunda bir sorun yok.
Ancak manevi tazminatın bu tip bir davada talep edilip edilemeyeceği ile ilgili olarak incelediğim kadarıyla değişik görüşler var. Hatta tam anlamıyla hayata geçmediği, dolayısıyla Yargıtayın bu konuya ilişkin henüz bir kararı da mevcut olmadığından bahisle olacak ki kesin bir şey bulamadım. Bazı görüşler açılabileceği şeklinde iken bazıları manevi tazminatın bölünemeyeceği dolayısıyla belirsiz alacak davası ile talae edilemeyeceği şeklinde.
Bu durumda, destekten yoksunluk tazminatları tutarları gerçekten belirsizken ve biz bu tip bir dava açabiliyorken manevi tazminatı nasıl talep edeceğiz?