Mesajı Okuyun
Old 25-01-2012, 13:58   #4
Av.Ufuk Bozoğlu

 
Varsayılan

Alıntı:
II. Aile konutu
MADDE 194. Eşlerden biri, diğer eşin açık rızası bulunmadıkça, aile konutu ile ilgili kira sözleşmesini feshedemez, aile konutunu devredemez veya aile konutu üzerindeki hakları sınırlayamaz.

Rızayı sağlayamayan veya haklı bir sebep olmadan kendisine rıza verilmeyen eş, hakimin müdahalesini isteyebilir.

Aile konutu olarak özgülenen taşınmaz malın maliki olmayan eş, tapu kütüğüne konutla ilgili gerekli şerhin verilmesini isteyebilir.

Aile konutu eşlerden biri tarafından kira ile sağlanmışsa, sözleşmenin tarafı olmayan eş, kiralayana yapacağı bildirimle sözleşmenin tarafı haline gelir ve bildirimde bulunan eş diğeri ile müteselsilen sorumlu olur.

Sayın Katılımcı,

Ev aile konutu ise açılacak bir dava ile mahkemeden aile konutu olduğunun tespiti ile boşanma mahkemesinden de yargılama süresince evden annenizin yararlanmasına yönelik bir tedbir kararı alınmasında yarar vardır.

Maddeden de açıkça görüleceği gibi aile konutu üzerindeki hakların tamamen ve kısmen sınırlandırılması diğer eşin rızasına bağlanmıştır. Babanız tek başına kira kontratı yapamaz.

Maddi ve manevi tazminatlar kusursuz veya daha az kusurlu eş lehine verilirler. Manevi tazminat için ayrıca kişilik haklarının zarara uğraması gerekir. (Dayak, aldatılma, hakaret..)Tazminat miktarlarında bir standart yoktur. Alt sınır veya üst sınır da bulunmamaktadır. Tarafların ekonomik durumları etkilidir.

Diğer sorularınızın yanıtları yukarıda vardır. Davanızı hukuk profesyoneli ile takip ediniz.

Kahdem'e gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz.

Saygılar.