Mesajı Okuyun
Old 25-01-2012, 12:20   #49
Av.Nevra Öksüz

 
Varsayılan

Sayın Dayar,

Alıntı:
Yazan Av.Oğuzhan Dayar
Üstadım detaylı açıklamanız için çok teşekkür ederim.

Olayımızda hakimimiz verilmemesini hatta ve hatta dosyanın temyizi halinde karar kesinleşinceye kadar verilmemesini emreylerse müvekkilin senedini geri alamayacak mıyım?

Saygılarımla
Yerinizde olsam :

"Sayın Mahkeme, karar gerekçesinde “alacaklı tarafın istediği hukuki sonuca kambiyo senetlerine mahsus haciz yolu ile icra takibi yapmak suretiyle de ulaşabileceği” denmektedir; her ne kadar işbu gerekçeye katılmasak da tarafımıza hukuki yolu gösteren sayın mahkemedir ve İİK m.167: “...Alacaklı, ... takip talebine kambiyo senedinin aslını... eklemeğe mecburdur.” düzenlemesini havi olmakla kambiyo senetlerine mahsus haciz yolu ile icra takibi başlatabilmemiz için senet aslının tarafımıza iadesi gerekmektedir. Anılan madde muvacehesinde hakkın aranması ve gerekli hukuki yollara başvurabilmemiz için senet aslının tarafımıza iadesini bilvekale arz ve talep ederiz..."

şeklinde bir dilekçe ile başvurumu yaparım; sayın mahkeme aksini emreylerse 2. bir dilekçe veririm ve dilekçeme aşağıdaki hususu da eklerim:

"...Senet aslı tarafımıza iade edilmediği takdirde, müvekkilimin hakkının yerine getirilmesinden kaçınılmış olacağından; işbu hak ihlalinden mütevellit müvekkil zararı için HMK 46 vd. maddelerine binaen sayın hakimliğinizin sorumluluğu yönünde işlem yapmak zorunda kalınacaktır...”

P.S: Hakimin emrinin menfi olacağı ile ilgili fikir yürütmek yerine gidip konuşmanızı ve aldığınız sonuca göre hareket etmenizi öneririm.

Saygılar...