Mesajı Okuyun
Old 18-01-2012, 12:40   #3
caty

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan hatice_bck
merhabalar.. ben de cmk avukatlığı yapmaya yeni başladım. anlayamadığım bir sürü konu var. burada konuya rastlayınca sizin deneyimlerinizden istifade etmek istedim. verilen avukatlık hizmeti karşılığında tarife gereğince bir ücret ödeniyor evet. peki yapılan yol gideri vs. masraflar ne oluyor? bunun yanında, dava sonuçlanınca sadece cmk asgari ücret tarifesindeki ücrete mi hak etmiş oluyoruz, kararda ayrıca karşı taraftan tahsil edilecek bir avukatlık ücretine hükmedilmesi gerekmiyor mu? gerekmiyorsa bunu hangi kanundan çıkarıyoruz? beni aydınlatırsanız çok mutlu olurum. saygılarımla...

Sayın hatice bck, anladığım kadarıyla İstanbul Barosu'na bağlı cmk avukatlığı yapmaktasınız. İstanbul'da cmk hizmeti bölgelere ayrılmıştır. Ve ne yazık ki bu bölgelerin kapsamındaki mahkeme savcılıklarının kimisi yol masraflarını öderken kimisi ödememekte. Bu konuyla ilgili bizim de pek çok itirazımız oldu, ancak ne yazık ki uygulama hala bu şekilde. Bildiğim kadarıyla Büyükçekmece, K.çekmece, Beşiktaş bölgeleri yol giderlerini de ödemekte ama diğer bölgelerde yol masrafını siz karşılıyorsunuz. Siz en iyisi bağlı olduğunuz "bölge sorumlunuz"la bu konuda irtibata geçin. Sizi daha net aydınlatacaktır.

Cmk hizmetleriniz neticesi alacağınız ücret ise yapmış olduğunuz hizmetin kapsamıyla ilgili farklılık gösterecektir. Yani soruşturma, esas dosyası, esas dosyasının hangi mahkemenin görev alanınına girdiği gibi kıstaslara göre alacağınız ücretler farklıdır. Ayrıca ücreti hak etmeniz için aldığınız eğer esas dosyası ise davanın neticelenmesi gerekmez, girmiş olduğunuz herhangi bir celse zaptını baro muhasebe servisine beyan ederek ücretlendirilmeye hak kazanırsınız. Duruşmalarda baro görevlisi olarak yer alacağınız ve dosyaya bu şekilde dahil olacağınızdan, sizin için özel vekalet ücreti söz konusu olmaz.

Ayrıntılı bilgiyi baronuzun cmk servisinden alabilirsiniz. İyi çalışmalar..