Mesajı Okuyun
Old 16-01-2012, 20:17   #2
Av.Zeynep E.

 
Varsayılan

sayın meslektaşım benzer bir konuda tüketici mahkemesinde dava açmış bulunmaktayım. Sizin meselesiniz ile ilgili bilgi paylaşımı her ikimizin dolayısıyla da site üyelerinin işine yarayacaktır.

benim elimdeki işte, müteahhit firma inşaatı yapmış ve maliklere satmıştır. ortak yerlerde gizli ayıplar zaman içerisinde ortaya çıkmış olup; bu durum mahkemece tespit edilmiştir. müteahhit firmaya durum defaetle bildirilmiş,ihtar çekilmiş sonuç alınamamıştır. Hasarlar kat maliklerince karşılanmış, tespit dosyasında onarım maliyeti de hesaplanmıştır. hesaplanan bedel üzerinden ayıba akrşı tekeffüle dayalı tazminat davası açılmıştır.

davacı site yönetimine vekaleten davayı açmış bulunmaktayım. ancak davalı yan husumet yokluğu itirazında bulunmuştur. ben yönetim kurulunca açıkca alınmış bir karar doğrultusunda kabul edilecek bir yetki bulunduğuna dair yargıtay kararı bulmuş olsam da, site yönetiminin ehliyeti olmadığına dair kararlar da mevcut. Bu durumda her ne kadar site yönetiminin aktif dava ehliyeti bulunduğunda ısrar edeceksem de, B planı olarak tüm malikle davaya katılmaları gerekeceğini bildirdim. husumet yokluğuna karar verdiği takdirde mahkeme diğer malikleri davaya davet edecektir.

dava, davaya katılanlar yönünden devam edecektir.

şimdilik içtihatlardan edindiğim fikir bu şekilde, siz de geldiğiniz aşamayı paylaşırsanız birbirimize faydamız dokunabilir.

iyi çalışmalar dilerim.