Mesajı Okuyun
Old 12-01-2012, 13:05   #4
Av. İbrahim YİĞİT

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Adli Tip
... işverenin işe başlatması samimi kabul edilmeyecektir..

Aynı mantıkla, somut olay açısından da işçinin işe dönme talebinin de samimi olmadığı düşünülebilir. Şu noktada sayın Adli Tip'den ayrılıyorum: işe iade talebinin samimi olmaması nedeniyle gerek boşta geçen süre ve gerekse işe başlatmama tazminatı ödenmemelidir.

Konuya değişik bakış açısı getirmek adına, ihbar önelinin kullanıldığı durumda süre içerisinde taraflardan biri adına haklı fesih sebebinin doğması durumunda da derhal fesih uygulanabilmektedir. Mesela 5 ay çalışması olan işçinin 2 haftalık ihbar önelinin 1 haftası geçtikten sonra işyerinden hırsızlık yapması örneğinde olduğu gibi. Hoş, bu örnekte iş sözleşmesi askıda değil, aynen devam etmektedir ancak yine de işe iade kararı üzerine işçinin işe başlatılması halinde de iş sözleşmesi kesintiye uğramadan devam etmiş sayılacağından, ücret ve işgörme borçları hariç iş sözleşmesinin yürürlükte olduğu fikri hiç de uzak değildir.

İşveren müvekkilinize bir başvuru yapılması halinde, cevaben işçinin işe dönme talebinde izah edilen gerekçelerle samimi olmaması nedeniyle işe başlatma talebinin kabul edilmediğini belirtmenizi tavsiye ederim.