Mesajı Okuyun
Old 11-01-2012, 10:04   #3
Av.Ömer Güntay

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av.M_K
İyi akşamlar meslektaşlarım, bir sorum olacak bankanın işlem ücreti adı altında aldığı bedelin iadesi için antalya hakem heyetine şikayette bulunduk hakem heyeti şikayetimizi kabul etti fakat krediyi müvekkil konyadaki garanti bankasından çekmiş bu sebepten banka vekili kararın iptali için konya tüketici mahkemesi sıfatıyla asliye hukuk mahkemesinde müvekkil aleyhine dava açmış, benim sorum tüketici kanunu çerçevesinde yetki hmk ya göre mi belirleniyor yoksa şikayet edilen hakem heyetinin bulunduğu mahkemede mi dava görülecek,bu konuda konya garanti bankası şubesinin bulunduğu mahkeme yetkilimi bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim ,cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Sayın Meslektaşım,

Bu konuda, Yönetmeliğin ilgili maddesine de bakılmalıdır.

Bu bağlamda, TSHH kararına karşı tüketici mahkemesinde itiraz edilecekse, bu itirazın yapılacağı mahkeme, heyetin bulunduğu yer tüketici mahkemesidir. İtiraz değil, doğrudan bir dava açılması durumunda ise 4077 m.3, 23 ve HMK. kuralları (m.6, 10, 14) göz önüne alınmalıdır.

Saygılar.

Alıntı:
Tüketici Sorunları Hakem Heyetleri Yönetmeliği

Hakem Heyetlerinin Kuruluşu ve Görev Alanı
Madde 5 —İl hakem heyetleri il merkezi sınırları içinde, ilçe hakem heyetleri ise ilçe sınırları içinde görevli ve yetkilidir. Başvurular, tüketicinin mal veya hizmeti satın aldığı veya tüketicinin ikametgahının bulunduğu yerdeki hakem heyetine yapılır.

Hakem heyetleri; görev, yetki veya çalışma kapsamı dışında kalan başvuruları doğrudan ilgili kuruluşlara veya hakem heyetlerine intikal ettirir.