Mesajı Okuyun
Old 10-01-2012, 15:49   #3
Av. Engin EKİCİ

 
Varsayılan

Alıntı:
İşvereniniz ............... Ltd. Şti'ne ait işyerinde 28/05/2010 tarihinde geçirdiği iş kazası sonucu meydana gelen yaralanmayla ilgili her ne kadar tüm kusurlar tarafımıza ait olsa da hasarın giderilmesi için gerekli tüm hastane ve tedavi masrafları işveren ve SGK tarafından karşılanmış olup, meydana gelen iş kazasıyla ilgili işveren vekili .................... isimli şahıs maddi ve manevi olmak üzere toplam 125.000 TL tazminat bedelini aşağıda dökümü yapılan çekler ile ödemiştir. çalışanın geçirdiği iş kazası ve iş akdi ile ilgili işverenden hiçbir hak ve alacağımız kalmadığını fazlaya ilişkin tüm talep, dava ve şikayet haklarımızdan feragat ettiğimizi, ceza davası açılması halinde herhangi bir müdahale talebinde bulunmayacağımızı, işvereni maddi manevi tazminat, kıdem tazminatı ücret veya herhangi bir hak ve alacak veya bütün bunların faiz, masraf, vekalet ücreti ve diğer ferileri ile ilgili gayri kabili rücuibra ettiğimizi işverenden hiçbir nam ve ad altında başkaca bir hak, alacak ve talepte bulunmayacağımıızı beyan kabul ve taahhüt ederiz.14/05/2011

Babası, annesi, kerdeşi, kardeşi,şahit, şahit....

Arkadaşlar iş kazası sonucu maluliyet oranı %98. İşçi felç ve sadece gözlerini kullanabiliyor. ibranamenin geçerliliği hususunda fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Sayın Av. Gökhan Tazegül;

İşverence tanzim edilen ve işçinin iradesinin yansımadığı söz konusu ibraname geçersizdir. İşçinin yakınlarının şahit sıfatıyla ibranamenin altında imzalarının olması ve işçinin iradesinin bu şekilde olduğunu beyan etmeleri dahi bu gerçeği değiştirmez.

Ayrıca belirtilmelidir ki, işveren firma yetkilileri aleyhinde açılması olası bir ceza davasında işçi ve/veya yakınları şikayetçi olmayacaklarını/müdahale talebinde bulunmayacaklarını taahhüt etmiş olsalar bile bu hükmün de bir geçerliliği bulunmamaktadır.

Saygılarımla..